Ραβδισμός καρπού
Στις ποικιλίες που ο ελαιόκαρπος μαζεύεται με ραβδισμό, όσο περισσότερο τραυματίζεται ο καρπός τόσο μεγαλύτερη είναι η οξύτητα και η υποβάθμιση
Στις ποικιλίες που ο ελαιόκαρπος μαζεύεται με ραβδισμό, όσο περισσότερο τραυματίζεται ο καρπός τόσο μεγαλύτερη είναι η οξύτητα και η υποβάθμιση
Όταν ο καρπός είναι περισσότερο ώριμος, δίνει ελαιόλαδο με μειωμένη φρουτώδη γεύση, λιγότερο άρωμα και μεγαλύτερη οξύτητα
Την σημαντικότερη επίδραση έχουν η ποικιλία, ο χρόνος και ο τρόπος συγκομιδής και οι συνθήκες διατήρησης του ελαιόκαρπου μέχρι την επεξεργασία.
Ελαιόκαρπος με δάκο μετά από μια βδομάδα αποθήκευσης, δίνει ελαιόλαδο με διπλάσια οξύτητα από την αρχική!
Αυτά είναι τα τρία μαγικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Χωρίς καμία
Ένα υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο μνήμες, συγκίνηση, και την ψυχή της Ελλάδας. “The Olive Tree Will Always Be Here”,
Υπάρχουν, άραγε, τρόφιμα που μας βοηθούν να ρίξουμε τα επίπεδα της της “κακής” LDL χοληστερόλης, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν σε υγιή και υψηλά
Οι Ελληνες ελαιοπαραγωγοί μπορούν στο εξής να χαμογελούν με νόημα έναντι των συναδέλφων τους, Ιταλών και Ισπανών. Και όχι άδικα. Μια μελέτη, που
Στις αρχές Νοεμβρίου παρουσιάστηκαν από τον Δρ. Μαγιάτη και την Δρ. Μέλλιου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα αποτελέσματα
Μια νέα αμερικανική μελέτη αποδεικνύει ότι το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικά η κορωνέικη ποικιλία είναι το κορυφαίο στον κόσμο ως προς τις